У Львові біля Оперного театру буде нова зупинка громадського транспорту

У Львові біля Оперного театру буде нова зупинка громадського транспорту

У центрі Львова на вулиці Городоцькій, між ТЦ «Магнус» та Оперним театром, облаштують «острівну» зупинку.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Відповідне рішення ухвалили напередодні на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху.

У міськраді кажуть, що нова зупинка буде зручною для людей, які живуть чи працюють у центрі міста, та для гостей Львова. А пасажири, які здійснюють у центрі пересадку на інші види транспорту, зможуть робити це оперативніше.

Зупинка матиме накриття, а платформа буде безбар’єрною.

«Нова локація буде комфортною для пасажирів, що зараз виходять на зупинці "Наливайка" і йдуть до центру пішки. Також пасажири зможуть економити час та швидше пересідати на інший транспорт на зупинках поруч — на пр. Чорновола і пр. Свободи. Адже зараз, аби здійснити пересадку, між зупинками потрібно пройти понад 300 м», — пояснив Павло Сирватка, керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР.

Нова платформа матиме накриття та буде безбар’єрною. Зокрема, посадковий майданчик облаштують на одному рівні з першою сходинкою трамвая.

Разом з облаштуванням нової перенесуть і трамвайну зупинку «Старий Ринок», що на початку вулиці Хмельницького. Її облаштують ближче до храму Святого Миколая.

«Про перенесення зупинки говорила і церква. Комісія цю ініціативу підтримала, бо у новому місці є змога облаштувати безбар’єрний доступ для пасажирів. А на теперішній зупинці такої можливості немає», — уточнив Павло Сирватка.

Нагадаємо, у Львові на вулиці Федьковича запрацював новий майданчик для паркування.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності