• Головна
  • Новини Львова
  • Виконком Львівської міськради не підтримав будівництво кафе-бару в історичному ареалі Львова

Виконком Львівської міськради не підтримав будівництво кафе-бару в історичному ареалі Львова

Виконком Львівської міськради не підтримав будівництво кафе-бару в історичному ареалі Львова

8 листопада виконком ЛМР не підтримав будівництво та реконструкцію ПП «Перлина Львова» незавершеного будівництва за рахунок надбудови та пристосування під кафе-бар на пл. Князя Ярослава Осмомисла, 3 — пл. Звенигородській, 4 у Львові.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Таке рішення члени виконкому ухвалили через невідповідність намірів забудови вимогам містобудівної документації. Земельна ділянка на пл. Князя Ярослава Осмомисла, 3 — пл. Звенигородській, 4 розташована у кварталі житлово-громадської забудови в історичному ареалі міста, де відсутній затверджений історико-опорний план, який є невід’ємною частиною генерального плану.

Окрім того, за словами керівника управління архітектури та урбаністики Антона Коломєйцева, були застереження мешканців суміжних будинків щодо будівництва кафе-бару.

«Ми були на ділянці, і там точились досить жваві громадські дискусії. Дійсно, мешканці висловлювали свої побоювання щодо впливу цього об’єкта, зокрема, що незавершений об’єкт будуть розбирати, проводити земляні роботи, монтувати там якісь елементи, а відтак все це може ставити під загрозу сусідні будівлі», — зазначив головний архітектор Львова.

Зауважимо, рішення щодо кафе-бару на пл. Князя Ярослава Осмомисла розглядали також восени минулого року. Тоді, зважаючи на обставини, його перенесли задля доопрацювання.

Нагадаємо, у Львові затвердили новий порядок утримання фасадів будинків в історичному ареалі. Також це стосується будівель і споруд, що є об’єктами культурної спадщини поза межами цього ареалу.

Питання розміщення технічних елементів та загалом оздоблення фасадів врегульовуватиме паспорт опорядження фасаду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності