Головним муфтієм України став львівський імам шейх Мурат Сулейманов

Головним муфтієм України став львівський імам шейх Мурат Сулейманов

Мурат Сулейманов народився в Криму в родині кримських татар

Львівський імам шейх Мурат Сулейманов став муфтієм (вища духовна особа у мусульман-сунітів) Духовного управління мусульман України «Умма».

Про це повідомив колишній муфтій Саід Ісмагілов у Facebook.

«Новим муфтієм Духовного управління мусульман України «Умма» обрано імама мусульман Львова і Галичини шейха Мурата Сулейманова. Це один з найосвіченіших мусульманських релігійних діячів України», — йдеться у повідомленні Саіда Ісмагілова.

Мурат Сулейманов народився в Криму в родині кримських татар. Йому 32 роки. Шейх Мурат закінчив школу Коран-хафізів та знає Коран напам'ять.

Окрім цього, він має диплом Єменського університету. Шейх Мурат є головою Всеукраїнської асоціації з вивчення Корану. З 2015 року Мурат Сулейманов є імамом мусульман Львова. Впродовж шести років він був заступником муфтія.

Довідково:

Впродовж 13 років муфтієм українських мусульман був Саід Ісмагілов. Однак у червні цього року Саід Ісмагілов склав свої повноваження і наразі служить у ЗСУ. Він — водій-парамедик, евакуйовує поранених захисників з поля бою. Від червня обов'язки муфтія виконував Мурат Сулейманов, тепер же він офіційно став муфтієм — головним релігійним діячем українських мусульман.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності