• Головна
  • Новини Львова
  • Владімір, де наші зарплати?: у Львові баристи однієї із кав’ярень намагаються отримати заборговані зарплати

Владімір, де наші зарплати?: у Львові баристи однієї із кав’ярень намагаються отримати заборговані зарплати

Владімір, де наші зарплати?: у Львові баристи однієї із кав’ярень намагаються отримати заборговані зарплати

У соцмережах люди пишуть, що це не перша схожа ситуація, пов’язана з цим закладом

У Львові баристи, які працювали у кав’ярні «SDV», влаштували страйк під стінами закладу. Вони зазначають, що їм тривалий час боргують зарплатню або ж виплатили її лише частково. Проте цей пікет тривав не довго, адже адміністратор кав’ярні викликав поліцію.

Про це повідомили у спільноті «chashkafiltru.lviv» в Instagram.

Минулого місяця з кав’ярні звільнились 15 працівників, і кожен або взагалі не отримав зарплати, або частково не отримав. Тож колишні працівники вимагають у власника закладу, Володимира Сєдова, виплатити зароблені гроші.

«Львівська кав‘ярня «SDV» продовжує не платити або не доплачувати працівникам. Власники кав‘ярні годують обіцянками, сьогодні був день коли мали розрахуватись, в результаті просто ігнор. Система в них проста, як я розумію, власник Володимир не сама комунікабельна людина, тому не дуже виходить на зв‘язок, а працівники пишуть його дружині Олені, вона обіцяє що зп буде завтра, післязавтра, і коли доходить до вказаної дати, просто не відписує», — йдеться у повідомленні спільноти.

Як доказ, наводяться скріншоти повідомлень працівників, які дізнавались про ситуацію зі своїми коштами. Проте їх або ігнорували, або ж казали що ось-ось розрахуються, а потім знову на тривалий час зникали. Деяким все ж пощастило, і їм виплатили гроші, але не у повному обсязі.

«Суми, які вони повинні виплатити, не є дуже великі, звісно через те, що вони знаходять якісь мінуси, вираховують години повітряної тривоги (заокруглюючи їх з 1 до 1,5 години), знімають якісь штрафи (щось типу поламаного віника) і в результаті зарплата виходить в половину менша», — пишуть у спільноті «chashkafiltru.lviv».

Натомість у коментарях під дописом люди пишуть, що це не перші такі історії, пов’язані з цим закладом.

Водночас на сторінці кав’ярні в Instagram на запит «chashkafiltru.lviv» відповіли, що розрахувалися з працівниками, а частину зі страйкарів вони побачили вперше, адже ці люди у них не працювали раніше.

Крім того, окремим дописом на ситуацію відреагували на Instagram-сторінці кав’ярні. Там зазначили, що бариста, яку звати Аліна, надала неправдиву інформацію щодо того, що їй не виплатили кошти.

«Аліна, бариста, яка працювала в SDV пише, що їй нічого не виплатили 6 листопада. А насправді отримала все до копійки з поясненнями і розпискою ще 26 жовтня. Скрін 1 брехня Аліни. Скріни 2, 3 отримала останню зарплату в останній день робити 25 жовтня з повною розпискою і поясненням», йдеться у дописі «sdvcoffee».

Також у кав’ярні наголошують, що скинули експрацівниці всі звіти ще 26 жовтня.

«Аліна пише 6-го листопада, що їй не скинули звіти за день. А насправді вони були надісланій їй ще 26-го жовтня. Скрін 4 звіти для Аліни (8 та 12 жовтня, коли були мінуса). Спочатку ця Аліна, творець цього хейту, просила доплатити, те, що в неї не зійшлись з розпискою SDV 179 грн (скрін 5), і їй доплатили і пояснили, чому 132 грн доплата, а не 179. Квитанція (скрін 6) і пояснення (скрін 7) є», зазначено у дописі.

«Юля, яка була на мітингу і прийшла за з/п, отримала більше грошей, бо їй не рахували мінуса, і цьому є підтвердження, і бариста питали про це, чому Юлі заплатили більше без мінусів (скрін 8-9). Тепер ви точно розумієте, хто стоїть за цим, люди, які за два тижні після того, як їх звільнили, не знайшли роботу і тепер хочуть отримати гроші такими методами, і як вони брешуть, просто нелюди. Прикро, що хтось повівся на цей хейт», йдеться у тексті допису «sdvcoffee».

Довідково:

«SDV» — мережа кав’ярень, яка відкрилась у Львові у 2019 році. Керівником організації є Сєдов Володимир Володимирович. Заклади розташовані за адресами:

вул. Князя Романа, 26;

вул. Фурманська, 9;

вул. Краківська, 23.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності