У Львові за тиждень за неправильне паркування виписали штрафів на понад 2 млн грн

Мінімальний розмір штрафу за неналежне паркування становить 340 грн

За минулий тиждень у Львові оштрафували 6 146 водіїв за порушення правил зупинки та стоянки автомобілів на загальну суму майже 2 млн 296 тис. гривень.

Про це повідомляють у Львівській міській раді.

У міській раді нагадують, що мінімальний розмір штрафу за неналежне паркування становить 340 грн. Однак, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. У випадку, якщо водій-порушник не сплачує штраф впродовж 10 днів, то сума штрафу подвоюється.

Водіїв штрафують і за несплату послуг платного паркування. В такому випадку накладається штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування

управління безпеки ЛМР

Окрім того, минулого тижня евакуювали на арештмайданчик 78 автомобілів через порушення правил стоянки. Якщо ваш автомобіль евакуювали, тоді вам необхідно сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора та ще 140 грн за кожну добу зберігання авто на майданчику.

До інспектування на вулицях міста залучено 50 інспекторів з паркування. Кожен з них щоденно оформляє в середньому 35 повідомлень про притягнення водіїв до адміністративної відповідальності. У цьому році від сплати штрафів до міського бюджету надійшло понад 35 млн грн

управління безпеки ЛМР

Водіїв закликають не паркувати автомобілів із порушенням правил дорожнього руху, зокрема під знаками «зупинка заборонена», «стоянка заборонена», на перехрестях.

Нагадаємо, у Львові відкрили ще шість нових майданчиків для платного паркування авто. Загальна кількість місць для стоянки становить 115. Працюватимуть майданчики за таким графіком: у робочі дні — з 8:00 до 20:00, в інший час паркування безплатне.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності