У Львові родичі полонених зібралися на акцію на підтримку військових

У Львові родичі полонених зібралися на акцію на підтримку військових

У Львові 5 листопада родичі зібралися на акцію на підтримку українських захисників, які досі перебувають у російському полоні.

Про це пише «Радіо Свобода».

Учасники скандували «Росія — держава терорист», «Азов — це вся Україна», «Свободу захисникам 24-ої бригади», «Поверніть героїв додому».

У суботу минає 170 днів, відколи військовослужбовці різних військових підрозділів вийшли із заводу «Азовсталь» і потрапили в російський полон.

«Я хочу, щоб мій чоловік повернувся, як кожен, хто захищав Україну і Маріуполь», — сказала Оксана Дубик, чоловік якої захищав Маріуполь і перебував на заводі «Азовсталь».

Підтримати тих, чиї рідні перебувають у російському полоні, прийшли матері і дружини, чиї сини і чоловіки вже вдома завдяки обміну полоненими.

«Ми зібралися, щоб вкотре нагадати про наших захисників. До нас приєдналися рідні воїнів. Хочемо нагадати, що наші рідні є у полоні. Понад 2 тисячі захисників Маріуполя залишається у катівні ворога. Вимагаємо від влади докласти всіх зусиль, щоб усіх захисників звільнити. Просимо світ максимально тиснути, щоб повернути героїв живими додому», — каже співорганізаторка акції Ірина Новосядло, чий син повернувся з російського полону.

До рідних захисників Маріуполя приєдналися родичі бійців 24-ої окремої механізованої бригади, які теж у російському полоні. Про долю багатьох із них нічого не відомо.

Учасники пройшлися ходою вулицями Львова.

За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, кількість полонених, яких вдалося звільнити в ході обмінів із росією від березня до початку листопада, становить 1 138 людей.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни з російського полону під час обмінів визволили загалом 268 нацгвардійців.

3 листопада відбувся черговий обмін полоненими. Вдалося звільнити 107 українських воїнів — 6 офіцерів, 101 рядового та сержанта. В межах цього обміну вдалося визволити 33 нацгвардійців.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності