• Головна
  • Новини Львова
  • Зранку вмикають запис дзвіниці на повну гучність: жителі Сихова скаржаться на ще одну церкву

Зранку вмикають запис дзвіниці на повну гучність: жителі Сихова скаржаться на ще одну церкву

Зранку вмикають запис дзвіниці на повну гучність: жителі Сихова скаржаться на ще одну церкву

У вихідні й святкові дні о 6:30 ранку у храмі включають аудіозапис дзвіниці на повну гучність

У Львові мешканці скаржаться на ще одну церкву, що створює шум рано вранці. Йдеться про церкву Зіслання Святого Духа УГКЦ, що знаходиться на вулиці Трильовського у Сихівському районі міста.

Відповідну скаргу один із мешканців Львова залишив у Facebook-спільноті «Гаряча лінія міста Львова».

Артем Коваленко, який написав допис про церкву, скаржиться, що у вихідні й святкові дні вранці о 6:30 у храмі включають аудіозапис дзвіниці на повну гучність. Дзвін лунає 20 хвилин.

Чоловік посилається на Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», який забороняє гучний спів і галас, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів із 22:00 до 8:00 на «захищених об'єктах».

«Я нічого проти храму не маю, але чи можна не включати перед першою службою о 6:30 ранку (перед другою і третьою теж вмикають на 20 хвилин) ці гучні дзвони або принаймні скрутити, щоб не заважало населенню. Навколо храму знаходиться багато багатоповерхівок, в яких живуть маленькі діти», — зазначає Артем Коваленко.

Він просить відповідно відреагувати Сихівську районну адміністрацію. Водночас на Гарячій лінії міста Львова зауважили, що звернення до адміністрації скерували.

Нагадаємо, настоятель церкви на вулиці Чукаріна, 5 у Львові пообіцяв зменшити звук зовнішніх гучномовців під час церковних служб. Напередодні до нього звернулися з Сихівської райадміністрації з таким проханням у відповідь на скарги мешканців.

Додамо, що місцеві жителі скаржилися на шум, який створює церква Введення в храм Пресвятої Богородиці, що на вулиці Чукаріна, 5. Зокрема, на щонедільну трансляцію Служби Божої.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності