У Львові урочисто відкрили вулицю Тараса Бобанича «Хаммера»

У Львові урочисто відкрили вулицю Тараса Бобанича «Хаммера»

1 листопада у Львові урочисто відкрили вулицю, названу на честь військовослужбовця Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» та Героя України Тараса Бобанича «Хаммера».

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної військової адміністрації.

На заході були присутні представники національно-визвольного руху «Правий сектор», дружина Героя Наталія Бобанич та очільники обласної і місцевої влади.

«Він завжди був, є та буде сином України та Героєм, який віддав своє життя, захищаючи територіальну цілісність нашої держави. Ми повинні пам'ятати про кожного Героя, який зараз творить сучасну історію нашої країни. Жодна крапля української крові не повинна бути забутою, ми маємо боротися до останнього, як це робив Тарас», — сказала дружина «Хаммера» Наталія Бобанич.

«Ідучи на цю урочисту подію відкриття вулиці на честь Героя, мене переповнювали двоякі відчуття: попри цю знакову подію відчуття смутку присутнє також, адже ми вшановуємо Великого Українця без його присутності. Відчуття жалю, адже всупереч зміні поколінь ми допускаємо одні і ті ж помилки: не бачимо істинного Героя за його життя та оцінюємо його вклад лише після смерті. Але ми повинні усвідомлювати, що число вулиць, які носитимуть імена сучасних українських Героїв, яким був Тарас, буде збільшуватися. Вічна йому пам'ять», — зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Довідково: 

Тарас Бобанич (псевдо «Хаммер») (15.03.1989 – 8.04.2022) — український військовослужбовець, молодший лейтенант, командир 2-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», учасник російсько-української війни. Загинув 8 квітня 2022 року в бою проти російських військ під час виконання бойового завдання підрозділом на Ізюмському напрямку (Харківська область), прикрив собою побратимів. Президент України Володимир Зеленський посмертно надав воїну звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка»

Нагадаємо, раніше вул. Тараса Бобанича «Хаммера» мала назву Володимира Короленка. Її перейменували у межах деколонізації топоніміки у межах Львівської МТГ. На сьогодні нові українські назви присвоїли вже  47 вулицям.

Загалом у Львівській територіальній громаді дерусифікують 53 вулиці, названі на честь російських діячів чи мають назви, що асоціюються з російською імперією, росією чи радянською пропагандою.

Після перейменування вулиць у Львові мешканцям не потрібно змінювати документи. Замінити документи будуть змушені лише підприємці, однак для них ця процедура буде безкоштовною.

Також школі № 9 Стрийського району присвоїли ім’я Героя України Тараса Бобанича.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності