У Львові 1 листопада проведуть в останню путь загиблих на війні військових

У Львові 1 листопада проведуть в останню путь загиблих на війні військових

У вівторок, 1 листопада, Львів прощатиметься з Романом Стерхалюком, Раджею Калимбаєвим та Володимиром Власовим, які загинули у бою з російськими окупантами.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Об 11:00 розпочнеться чин похорону Романа Стерхалюка у Церкві святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії (вул. Віри, Надії, Любові, 10). Поховають військовослужбовця на Голосківському кладовищі.

О 15:00 розпочнеться чин похорону Раджа Калимбаєва та Володимира Власова у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11). О 15:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки Героїв

Володимир Власов народився у селі Комарів Чернівецької області 22 червня 1977 року. Загинув на війні 25 жовтня 2022 року.

Навчався у середній загальноосвітній школі I-III ступенів села Комарів Кельменецького району Чернівецької області. Опісля здобув професійно-технічну освіту у відокремленому структурному підрозділі «Хотинський фаховий коледж закладу вищої освіти «Подільський державний університет».

У 2008 році переїхав до Львова. Займався ремонтними роботами.

Від початку повномасштабного вторгнення рф добровільно воював у лавах 103-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України.

У Володимира Власова залишилися дружина, двоє синів, мама та старший брат.

Роман Стерхалюк народився у Львові 11 квітня 1981 року. Загинув у боях проти російських загарбників 24 жовтня 2022 року.

Навчався у середній загальноосвітній школі №97 міста Львова. Закінчив державний професійно-технічний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище комп'ютерних технологій та будівництва» (тоді — Вище професійне училище N48 міста Львова).

У 2014 році Роман Стерхалюк виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у лавах 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Потім повернувся до цивільного життя, працював комплектувальником на меблевому складі.

Від початку повномасштабного вторгнення проходив військову службу у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Романа Стерхалюка залишилися батьки та сестра.

Радж Калимбаєв («Монгол») народився у Республіці Казахстан 27 липня 1974 року. Загинув 18 жовтня 2022 року, воюючи проти російських загарбників.

Навчався у Казахській академії спорту та туризму і професійно-технічному училищі №8 міста Києва за спеціальністю «токар». Додатково закінчував курси бухгалтерського обліку.

Після завершення навчання проходив військову службу у Республіці Таджикистан. Згодом вступив до лав Збройних Сил України, обіймав посаду командира 3-го розвідувального відділення 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У 2018 році стримував збройну агресію російської федерації у зоні проведення антитерористичної операції.

У 2021 році Радж Калимбаєв отримав українське громадянство.

Із початком повномасштабного вторгнення росії боронив територіальну цілісність та суверенітет України у складі 115-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України.

За особисту відвагу у червні 2022 року був нагороджений нагрудним знаком «За зразкову службу».

У Раджа Калимбаєва залишилася донька.

Нагадаємо, у неділю, 30 жовтня, у селі Йосиповичі Стрийської громади попрощалися із полеглим на війні захисником Василем Леськівим.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності