Львівські лікарі понад 8,5 годин оперували пацієнта із рідкісною патологією

Львівські лікарі понад 8,5 годин оперували пацієнта із рідкісною патологією

В Україні такими пацієнтами опікуються лише у ЛОКЛ

У Львівській обласній клінічній лікарні провели рідкісну операцію 67-річному пацієнту, який поступив із розривом аневризми черевної аорти.

Про це повідомляє Львівська обласна клінічна лікарня.

Як розповіли медики, аневризма була надзвичайно великою — понад 11 см, у шість разів більша від аорти у черевному відділі.

Після огляду та МРТ-діагностики виявили ще одну аневризму у воротах нирки.

Така патологія, за словами медиків, є достатньо рідкісною. У світі описано лише 355 таких випадків. В Україні такими пацієнтами опікуються лише у ЛОКЛ. Операція тривала понад 8,5 годин.

«Хірурги обласної лікарні прооперували вже 13 пацієнтів із такою патологією, але цей випадок був ще складнішим. У хворого була не лише рідкісна патологія, але ще й розрив величезної аневризми. Провели одночасно два складні оперативні втручання, зокрема аутотрансплантацію нирки з реконструкцією судин ex vivo та резекцію аневризми аорти і клубових артерій. Операція тривала понад 8,5 годин», — розповів судинний хірург ЛОКЛ, професор Ігор Кобза.

Пацієнт почувається добре та уже повернувся додому.

Нагадаємо, львівські лікарі встановлять протез жінці з Бахмута, яка втратила ногу. Медики також врятували іншу кінцівку пацієнтці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності