У львівській лікарні святого Миколая народилася вже сотня малюків

У львівській лікарні святого Миколая народилася вже сотня малюків

У відділенні є 10 післяпологових кімнат, 3 пологові зали і 2 операційні

Лише за два місяці у пологовому відділенні дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова народилася сотня немовлят — 51 дівчинка та 49 хлопчиків. Соте немовля, яке з’явилося на світ у пологовому відділенні лікарні, — крихітка Соломійка, вагою 2 610 грамів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

І хоча перед появою Соломійки на світ батьки хвилювались, та були певні: все буде добре, адже це — їхні четверті пологи в досвідченого акушер-гінеколога та завідувача пологового відділення Вальдемара Надіжка. Маючи спеціалістів та всі можливості для лікування найскладніших патологій, лікарі можуть діагностувати їх ще під час вагітності і допомагати.

Крім того, діток не треба транспортувати в інші заклади, як це було раніше, адже всю допомогу надають одразу на місці. Зокрема, у закладі є дитяча нейрохірургія, кардіохірургія — тобто, весь комплекс медичної допомоги, який може бути наданий новонародженій дитинці за потреби. Загалом у відділенні є 10 післяпологових кімнат, 3 пологові зали і 2 операційні. Відділення забезпечене всім необхідним обладнанням.

На жаль, є патології, при яких допомогу треба надати максимально швидко. І зараз це можна зробити у нас, не транспортуючи дитинку в інші заклади

директор лікарні святого Миколая Іван Міськів директор лікарні святого Миколая Іван Міськів

За його словами, кінцевою метою лікарів закладу є розвиток хірургії плоду — коли певні патології немовляти можна відкоригувати в утробі матері.

Нагадаємо, від початку 2022 року львів’янки та переселенки, які проживають у Львові, народили 4500 малюків. Дітки з’явилися на світ у п’ятьох медичних закладах. Трохи більше половини новонароджених — хлопчики.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності