«Мінував» об’єкти у Львові, сидячи за ґратами: правоохоронці викрили псевдомінера

«Мінував» об’єкти у Львові, сидячи за ґратами: правоохоронці викрили псевдомінера

Чоловік може отримати до свого терміну додатково від двох до шести років

Зловмиснику, який надав неправдиве повідомлення про замінування об’єкта у Львові, повідомили про підозру. Ним виявився 22-річний житель Вінниччини, який раніше притягався до кримінальної відповідальності та зараз перебуває в установі виконання покарань.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

Правоохоронці з’ясували, що 22 серпня зловмисник з мобільного зателефонував і повідомив про замінування об’єкта у Львові. Спеціалісти-вибухотехніки, кінолог та співробітники інших служб поліції Львівщини обстежили будівлю та прилеглу територію, але жодних вибухонебезпечних чи підозрілих предметів не виявили.

«Така діяльність зловмисника в період війни могла нанести великої шкоди, а також відволікала правоохоронців від реальних потенційних загроз», — наголосили правоохоронці.

Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від двох до шести років. Наразі триває досудове розслідування.

Також правоохоронці встановлюють причетність підозрюваного до вчинення інших злочинів. Зокрема, СБУ перевіряє 22-річного зловмисника на предмет можливої співпраці з ворогом. Водночас розпочато комплексну перевірку щодо можливих фактів причетності й інших осіб, які відбувають покарання у вказаному закладі, до скоєння аналогічних злочинів.

Нагадаємо, сьогодні, 27 жовтня, у Львові невідома особа повідомила про замінування одного з ТРЦ та Головного залізничного вокзалу міста.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності