• Головна
  • Новини Львова
  • У Польщі підозрюють, що Макрон подарував Папі Римському книгу, яку викрали з бібліотеки Львова

У Польщі підозрюють, що Макрон подарував Папі Римському книгу, яку викрали з бібліотеки Львова

У Польщі підозрюють, що Макрон подарував Папі Римському книгу, яку викрали з бібліотеки Львова

Президент Франції Еммануель Макрон подарував Папі Римському Франциску рідкісне видання твору Канта «До вічного світу» 1796 року

У Польщі підозрюють, що книга була вкрадена під час Другої світової війни зі Львова. Адже на першій сторінці подарованої книги стоїть печатка з написом «Академічний читальний зал у Львові».

Про це повідомляють в МЗС Польщі, пише агентство Polska Agencja Prasowa.

«МЗС вивчає питання подарунка, який президент Франції вручив понтифіку, але поки не робить конкретних заяв із цього приводу», йдеться у повідомленні.

Як повідомляє агентство, на першій сторінці книги видно слід від печатки, де написано «Академічний читальний зал у Львові».

Саме тому з'явилися думки про те, що це видання могли викрасти під час Другої світової війни, коли Львів був під окупацією.

«Я буду рекомендувати нашим дипломатичним службам відправити офіційний запит до Франції з питанням, як саме ця книга опинилась в них», заявив польський депутат Аркадіуш Муларчик.

Також депутат додав, що з огляду на печатку, яка стоїть на книзі, можна зробити висновок, що вона належить довоєнній Польщі.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск не зможе відвідати Київ та москву. Лікарі переживають за стан здоров’я понтифіка і не дозволяють йому літати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності