У Львові 19 жовтня попрощаються з військовим, який загинув на фронті

Фото ілюстративне, автор: Роман Балук

Містян закликають долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань

У середу, 19 жовтня, Львів попрощається з Героєм Василем Запорожченком. Він захищав Україну у складі добровольчого батальйону «ОУН» при 72-ій окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Чин похорону розпочнеться об 11-й годині у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. Міська церемонія прощання з військовим на площі Ринок відбудеться об 11:30. Поховають військовослужбовця на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) — пл. Катедральна — пл. Ринок (міська церемонія прощання) — вул. Руська — вул. Підвальна — вул. Володимира Винниченка — пл. Соборна — вул. Пекарська — вул. Шімзерів — вул. Мечникова — Личаківський цвинтар.

На будівлях вздовж маршруту колони вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою. Містян закликають долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань.

Біографічна довідка Героя

Василь Запорожченко (1967-2022). У мирний час протягом тривалого періоду був шахтарем.

Учасник АТО. У 2014-2017 роках боровся з російськими окупантами у складі 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Із початком повномасштабного вторгнення, попри отримані травми та незадовільний стан здоров’я, став на захист Батьківщини. Боронив Україну у складі добровольчого батальйону «ОУН» при 72-ій окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Нагадаємо, на фронті під час виконання бойового завдання загинули вболівальники львівських «Карпат» Юрій «Тай» Осадчук та Ростислав «Дрогобич» Шийко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності