У Львові пересадили нирку 4-річному хлопчику: донором став тато

Донором для дитини став рідний батько. До операції дитину готували декілька місяців. Пересадка нирки минула успішно, тато і син почуваються добре.

Львівські медики провели успішну трансплантацію нирки 4-річному хлопчику з Івано-Франківщини. Донором для хлопчика став тато.

Про це повідомляють у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Ще у 2019 році маленькому Миколі діагностували хронічний гломерулонефрит. На лікування до Львова дитину доправили каретою швидкої допомоги з важкою нирковою недостатністю. Стан хлопчика стабілізували у реанімаційному відділенні.  

Під спостереженням львівських медиків Микола понад 1,5 року отримував лікування перитонеальним діалізом.

До операції дитину готували декілька місяців. Дитина отримувала сеанси плазмаферезу та медикаментозний супровід для корекції ускладнень хронічної хвороби нирок. Трансплантація мала свої хірургічні особливості через вік та вагу реципієнта і донора.

Пересадка дорослого органа маленькій дитині завжди ускладнена, адже маємо справу з дрібними дитячими судинами, і тому анастомози тут «ювелірні»

розповідають у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Пересадка нирки минула успішно, тато і син почуваються добре. Медики зазначають, що це вже сьома трансплантація нирки дітям, яка проводиться у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Пацієнти отримують у нас повний цикл лікування: консервативне лікування, нирковозамісна терапія (діаліз),  а з 2021 року виконуємо трансплантацію нирки. У Центрі є можливість пройти безкоштовно усі необхідні обстеження для постановки у Лист очікування на трансплантацію.

лікар-нефролог Роман Андруневич

Також у медзакладі проводять корекцію імуносупресивної терапії та подальше спостереження за пацієнтами. У лікарні існує  спеціальна програма для пацієнтів із хронічною хворобою нирок, за якою специфічну супровідну медикаментозну терапію пацієнт отримує безкоштовно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності