У Львові чоловік, перебуваючи за ґратами, "торгував" фейковими дровами

Шахрай, відбуваючи покарання, “продавав“ неіснуючі дрова через Facebook

Галицький районний суд м. Львова засудив уродженця Вінницької області, який, відбуваючи покарання у Львівській установі виконання покарань, обдурював людей.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо із матеріалів справи № 463/4696/22.

Встановлено, що чоловік, який відбуває покарання, використовуючи фейковий акаунт «Соня Доброва» у Facebook, розмістив в одній із груп з купівлі-продажу неправдиве оголошення про продаж деревини компанією «DROVA PLUS».

Відомо, що зловмисник обдурив двох людей на загальну суму 8800 грн. Жертви замовляли дрова та надсилали кошти на банківську карту шахрая.

У судовому засіданні зловмисник визнав свою вину у скоєному. Щире каяття чоловіка суд врахував як пом’якшуючу обставину.

Суд визнав шахрая винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 ККУ, та призначив остаточне покарання у виді шести років та трьох місяців позбавлення волі.

Зазначимо, що чоловік вже був неодноразово судимий раніше, востаннє — у липні 2022 року за шахрайство.

Нагадаємо, у поліції попереджають про шахраїв, які під виглядом надання виплат українцям привласнюють чужі кошти.

Аферисти поширюють фейкову інформацію про соціальні виплати, створюючи сторінки-клони державних організацій, керівництва держави, представників ООН, Червоного Хреста, благодійних фондів, банків тощо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності