Бюджет Львова поповнився на 30 млн грн від штрафів за паркування

Бюджет Львова поповнився на 30 млн грн від штрафів за паркування

Від початку року до міського бюджету надійшло понад 30 млн грн від штрафів за неналежне паркування.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Загалом за 9 місяців цього року інспектори з паркування оштрафували 181 тис. 218 водіїв на загальну суму 67,8 млн грн. З цієї суми до міського бюджету сплачено 31 млн 422 тис. грн.

У міській раді нагадують, що мінімальний розмір штрафу за неналежне паркування становить 340 грн. Однак, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. У випадку, якщо водій-порушник не сплачує штраф впродовж 10 днів, то сума штрафу подвоюється.

Окрім того, водіїв також штрафують і за несплату послуг платного паркування. У такому випадку накладається штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування.

Окрім того, через порушення правил стоянки від початку року на арештмайданчик евакуювали 2 тис. 509 автомобілів. Для того, щоб повернути свій автомобіль, власнику авто необхідно сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора та 140 грн за кожну добу зберігання авто на майданчику.

Водіїв закликають не паркувати свої автомобілі з порушеннями правил дорожнього руху, а саме: під знаком «зупинка заборонена», «стоянка заборонена» та на перехрестях.

Перелік майданчиків для паркування можна переглянути на Геопорталі Львова.

Нагадаємо, у Львові на 19 локаціях облаштують нові паркувальні місця. Відповідний конкурс із визначення оператора платного паркування оголосила Львівська міська рада.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності