У Львові проведуть в останню путь двох загиблих на війні Героїв

У Львові проведуть в останню путь двох загиблих на війні Героїв

У середу, 5 жовтня, Львів прощатиметься з Ярославом Юником та Євгенієм Солтисом, які загинули у бою з російськими окупантами. Ярослав загинув 28 вересня, а Євгеній — днем раніше — 27 вересня.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Об 11:00 розпочнеться чин похорону Ярослава Юника, об 11:30 — міська церемонія прощання на площі Ринок.

О 15:00 розпочнеться чин похорону Євгенія Солтиса, о 15:30 — міська церемонія прощання на площі Ринок.

Маршрут похоронних процесій: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) — пл. Катедральна — пл. Ринок (міська церемонія прощання) — вул. Руська — вул. Підвальна — вул. Володимира Винниченка — пл. Соборна — вул. Пекарська — вул. Шімзерів — вул. Мечникова — Личаківський цвинтар.

На будівлях вздовж маршруту колон вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою.

Інформація про загиблих захисників

Ярослав Юник народився 25 квітня 1986 року у Львові. Навчався у ліцеї №8 Львівської міської ради. Закінчив Національний університет "Львівська політехніка". Після завершення навчання вступив на строкову службу.

Із 2014 року брав участь в АТО у лавах Національної гвардії України. Останні роки Ярослав Юник працював в одній із військових частин Нацгвардії.

Після початку повномасштабного вторгнення добровольцем боронив Україну у складі 49-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ Збройних Сил України "Карпатська Січ".

У Ярослава Юника залишилися дружина, донька та батьки.

 

Євгеній Солтис народився 31 січня 1965 року у Львові. Навчався у ліцеї №51 імені Івана Франка Львівської міської ради та середній загальноосвітній школі №40 міста Львова. Здобув професійно-технічну освіту за спеціальністю "слюсар". Потім вступив на військову службу.

У мирний час працював на колишньому заводі "Кінескоп", згодом займався виробництвом предметів із каменю на одному із приватних підприємств міста Львова.

Від початку повномасштабного вторгнення добровільно став на захист України. Служив у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування "Захід" Сухопутних військ ЗСУ.

У Євгенія Солтиса залишилися мама, дружина, донька, онук та онука.

Нагадаємо, у вівторок, 4 жовтня, Львів попрощався ще з двома Героями. Олег Підгородецький та Назарій Климків загинули у бою з російськими окупантами.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності