• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові попрощаються з двома захисникам, які загинули у боротьбі проти російських загарбників

У Львові попрощаються з двома захисникам, які загинули у боротьбі проти російських загарбників

У Львові попрощаються з двома захисникам, які загинули у боротьбі проти російських загарбників

У вівторок, 4 жовтня, Львів прощатиметься ще з двома Героями. Олег Підгородецький та Назарій Климків загинули у бою з російськими окупантами.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Міська церемонія прощання відбудеться об 11:30 на площі Ринок.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) — пл. Катедральна — пл. Ринок (міська церемонія прощання) — вул. Руська — вул. Підвальна — вул. Володимира Винниченка — пл. Соборна — вул. Пекарська — вул. Шімзерів — вул. Мечникова — Личаківський цвинтар.

Інформація про загиблих захисників

Олег Підгородецький народився 18 лютого 1982 року у Львові, а загинув 9 вересня 2022 року. Навчався у середній загальноосвітній школі № 63 м. Львова. Закінчив Національний університет "Львівська політехніка" за спеціальністю "менеджмент". Потім працював маркетологом у товаристві з обмеженою відповідальністю "Ніко-Захід" та на приватному підприємстві "Максимус-Плюс".

Із початком агресії росії захищав територіальну цілісність держави на сході. Із 2016 року служив у Збройних Силах України за контрактом.

Від почату повномасштабного вторгнення боронив Україну у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування "Захід" Сухопутних військ Збройних Сил України.

В Олега Підгородецького залишились мама, брат, бабуся, тітка та племінники.

До слова, прадід Олега був розстріляний спецгрупами НКВС.

 

Назарій Климків народився 29 травня 1989 року у Львові, а загинув 26 вересня 2022 року на війні. Захисник навчався у Львові в ліцеї №15, згодом — у комунальному закладі Львівської обласної ради "Винниківська загальноосвітня санаторна школа І-ІІІ ступенів". Закінчив відокремлений структурний підрозділ "Автомобільно-дорожній фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка".

Після завершення навчання вступив на військову службу. У мирний час працював у Шевченківському районному відділі поліції, потім вступив до Нацгвардії України. Свого часу також будував кар’єру у колишньому Жовківському районному військовому комісаріаті. Опісля був переведений до Об'єднаного військового комісаріату Личаківського, Шевченківського та Залізничного районів міста Львова.

Із 2014 року боровся із російськими окупантами у лавах Нацгвардії України. Після початку повномасштабного вторгнення боронив країну у складі 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У Назарія Климківа залишилися мама, дружина та 2-місячний син.

Нагадаємо, у Бориславі провели в останню дорогу військового Тараса Костика. Трагедія сталася 27 вересня. Герой загинув поблизу с. Велике Артакове на Миколаївщині.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності