• Головна
  • Новини Львова
  • Львівські лікарі врятували однорічну дівчинку, яка ледь не задихнулася через пухлину в грудях

Львівські лікарі врятували однорічну дівчинку, яка ледь не задихнулася через пухлину в грудях

Львівські лікарі врятували однорічну дівчинку, яка ледь не задихнулася через пухлину в грудях

Львівські лікарі врятували однорічну дівчинку Еліну, якій не давала дихати пухлина у грудях.

Про це 3 жовтня повідомляє Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Батьки маленької Еліни, Світлана й Олександр, — вимушені переселенці. На захід України, у Стрий, сім’я переїхала у квітні з маленького міста на Харківщині. Їхній рідний населений пункт і досі часто зазнає ворожих артобстрілів. Коли донечці раптово стало погано, у дівчинки з’явилась млявість та блювота, батьки звернулись до місцевих лікарів.

До Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру дівчинку доправили увечері того ж дня каретою швидкої допомоги у критичному стані. У дитини був гемоторакс, важка дихальна недостатність, низька сатурація та постгеморагічна анемія. Дівчинка потребувала невідкладних реанімаційних заходів, адже відлік йшов на години.

"Повне обстеження виявило масивний паравертебральний новоутвір — нейробластому з локалізацією у грудній клітці та значні вторинні ураження. Пухлина зміщувала і притискала внутрішні органи: серце і легені. Перетиснена ліва легеня наповнилась рідиною і практично не "прослуховувалась"", — розповідають у лікарні.

Там додають, що медикам вдалось стабілізувати стан малечі. Ще у реанімаційному відділенні дівчинці негайно розпочали хіміотерапію. Завдяки лікуванню пухлина зменшилась у розмірах, завдяки чому дитина змогла дихати.

Зараз Еліна продовжує лікування в онкологів. Зі слів лікарів, її стан покращився: основна пухлина та вторинні ураження організму поступово зменшуються, проте попереду ще тривала терапія.

Читайте також:

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності