• Головна
  • Новини Львова
  • Нашестя щурів у Львові: чи дійсно у місті критична ситуація та як захиститися від гризунів

Нашестя щурів у Львові: чи дійсно у місті критична ситуація та як захиститися від гризунів

Нашестя щурів у Львові: чи дійсно у місті критична ситуація та як захиститися від гризунів

Останнім час у Львові на вулицях та поблизу житлових будинків частіше стали помічати щурів. Так, нещодавно гризуна знайшли на львівські вулиці Пилипа Орлика.

До того, зокрема у серпні, у Львові на вулиці Мишуги, 7 виявили сміттєзвалище зі щурами. Смітники біля будинку розташували менш ніж за 10 метрів та звозять туди сміття з усіх навколишніх вулиць. Тож там завелися щури.

Також у місті просити демонтувати недобудовану споруду на території школи на вулиці Дністерській, у якій завелися щури.

Між тим на гризунів поблизу гуртожитків Львівської політехніки неодноразово скаржилися і мешканці вулиці Сахарова.

Чи критична ситуація з гризунами у Львові

Восени триває міграція гризунів, які повертаються на зимівлю у міста. Через це може здаватися, що їх побільшало, хоча насправді вони просто стали частіше потрапляти на очі.

"Кожен рік, попри різні погодні умови, навесні гризуни покидають приміщення, де вони зимували, та рухаються за місто у пошуках їжі. Водночас восени, коли холодає, вони повертаються на зимівлю та шукають собі житло. Через це зараз вони більше потрапляють на очі", — пояснює директор обласного комунального підприємства "Профілактична дезінфекція" Роман Добуш.

Як захиститися від щурів

Тепер, коли щури повертаються, вони можуть шукати собі прихисток у підвалах, тож важливо проводити дератизацію — комплекс заходів, що допоможе знищити гризунів та захистити від них житло. Дератизацією у Львові займаються понад 10 приватних фірм.

"Щури доволі організовані тварини та мають своїх так званих "розвідників", які приходять на об'єкти, і якщо там є отрута, поїдають її. Вони також інформують своїх родичів, що там небезпечно, та найближчі 3-4 місяці не повертаються до об'єкта. Тож дератизацію потрібно проводити постійно", — додає Роман Добуш.

Директор обласного комунального підприємства "Профілактична дезінфекція" також зауважує, що у тих місцях, де є загроза появи щурів, отрута має лежати весь час. Тим більше, що зараз це зробити неважко — є спеціальні, захищені від доступу дітей та тварин контейнери, у яких отрута може зберігатися довгий час, її лише необхідно буде поновлювати. Встановити такі контейнери можуть підприємства, які займаються дератизацією.

Крім того, за словами Романа Добуша, не менш важливою для захисту від гризунів є профілактика. Варто усувати будь-які шляхи попадання гризунів у приміщення, тобто забивати усі дірки та щілини у підвалах, а також слідкувати, щоб двері зачинялися максимально щільно.

Читайте також: 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності