• Головна
  • Новини Львова
  • Підтримував опозиційні протести: у Білорусі затримали тренера воротарів ПФК "Львів"

Підтримував опозиційні протести: у Білорусі затримали тренера воротарів ПФК "Львів"

Підтримував опозиційні протести: у Білорусі затримали тренера воротарів ПФК "Львів"

Йому загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі, або ж штраф

У Білорусі затримали тренера воротарів ПФК "Львів" Василя Хомутовського. Він повернувся на Батьківщину, щоб зробити там собі операцію на коліні.

Про це повідомляє “Брутальний футбол”.

Відео з затриманням Хомутовського і його допитом опублікували провладні Telegram-канали. На ньому він зізнається, що виходив на акції протесту під час опозиційних мітингів у 2020 році. Крім того, у вересні того ж року він підтримав звернення до білоруських спортивних чиновників, щоб вони припинили тиск на спортсменів.

Інформацію про затримання Василя Хомутовського підтвердив білоруський головний тренер ПФК "Львів" Олег Дулуб. Він розповів, що його підлеглий поїхав у білорусь на лікування.

"Він поїхав до білорусі робити операцію на коліні, тому що отримав травму на тренуванні. Він сам вирішив, що робитиме операцію саме в білорусі. У нього не було ніяких передчуттів, що приїзд до білорусі може закінчитися погано для нього, все було спокійно. Незабаром він повинен був приєднатися до роботи в нашому клубі", - сказав Дулуб.

Зазначається, що Василю Хомутовському загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі, або ж штраф.

Довідково:Василь Хомутовський — білоруський футболіст, воротар. Останнім часом працював тренером воротарів ПФК "Львів". У 2017 році він обіймав аналогічну посаду в одеському  "Чорноморці". Як гравець виступав за харківський "Металіст", сімферопольську "Таврію" московське та мінське "Динамо", БАТЕ, "Стяуа" та інші клуби. Провів 26 матчів за збірну Білорусі.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності