У Львові в останню путь проведуть двох захисників, які загинули на війні 24 вересня

У Львові в останню путь проведуть двох захисників, які загинули на війні 24 вересня

У п'ятницю, 30 вересня, Львів прощатиметься із ще двома Героями. Рустем Мамут оглу Аблятіфов та Євген Довгань загинули 24 вересня у боях з російськими окупантами.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Чин похорону Євгена Довганя відбудеться у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла об 11:00. Об 11:30 — міська церемонія прощання з Героєм на площі Ринок. Поховають військовослужбовця у селі Сновичі Золочівського району.

Чин похорону і церемонія прощання з Рустемом Мамут оглу Аблятіфовим відбудуться за мусульманською традицією. Міська церемонія, на якій можна буде попрощатись на віддати шану воїну, відбудеться на площі Ринок о 14:00. Відтак о 14:30 — церемонія прощання в Ісламському культурному центрі ім. Мухаммада Асада, що на вул. Лінкольна, 29А.

Поховають Героя на окремому полі Голосківського цвинтаря поряд з похованнями кримських татар.

Інформація про захисників

Рустем Мамут оглу Аблятіфов народився 3 грудня 1964 року в Одесі. Екстерном закінчив Національний університет "Одеська морська академія", згодом — Таврійський інститут підприємництва та права та Українську академію державного управління при Президентові України.

Здобував диплом доктора філософії у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

У мирний час працював у колишньому Державному комітеті України у справах національностей та міграції, головним консультантом юридичної служби у Представництві Президента України в Автономній Республіці Крим та заступником директора Товариства з обмеженою відповідальністю "Агентство "Кримські Новини".

Учасник Революції Гідності та руху "Євромайдан-Крим". Після анексії півострова перебрався із родиною до Львова.

Викладав історію киримли у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

У 2016-2018 роках воював у зоні АТО. Із початком повномасштабного вторгнення боронив державу у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування "Захід" Сухопутних військ Збройних Сил України.

Євген Довгань народився 6 березня 1963 року в селі Сновичі Львівської області.

Навчався у Сновицькому закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. Закінчив Відокремлений структурний підрозділ "Львівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування".

Після завершення навчання протягом 1981-1983 років проходив службу у військах протиповітряної оборони.

У мирний час працював на колишньому Львівському домобудівному комбінаті №2 та у будівельній компанії ПАТ "Холдингова компанія "Еко-Дім".

Із початком повномасштабного вторгнення росії став на захист Батьківщини. Боровся із російськими окупантами у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування "Захід" Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Євгена Довганя залишилися дружина, донька та брат.

Нагадаємо, у селі Дроговиж Стрийського району поховають загиблого на війні захисника Степана Заріцького. Військовий загинув у червні при звільненні села Богородичне, що на Донеччині.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності