У Львові розшукують автошахрая, який продає чужі автомобілі: як обманює людей

У Львові розшукують автошахрая, який продає чужі автомобілі: як обманює людей

Стрийський міськрайонний суд дозволив затримати львів'янина, якого підозрюють у незаконному продажі чужих автомобілів.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо із матеріалів справи № 456/2856/20.

Відомо, що чоловік орендує у мешканців області автомобілі, після чого незаконно продає їх третім особам.

Так, у вересні 2019 року зловмисник під приводом оренди заволодів автомобілем мешканця Стрия. Він підписав із власником авто письмовий договір про оренду транспорту та отримав свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, страховий поліс та ключ до цього авто.

Вже наступного місяця чоловік незаконно продав автомобіль "Део Ланос" третій особі, передавши договір купівлі продажу за 3 тис. доларів, яким було перереєстровано автомобіль на нового власника.

27 грудня 2019 року чоловік вирішив орендувати ще один автомобіль "Део Ланос". Цього разу жертвою шахрая став мешканець села Вівня Стрийського району, який віддав в "оренду" автомобіль дружини.

Вже наступного дня, 28 грудня, перебуваючи у Львові зловмисник продав авто невстановленій слідством особі за 1800 доларів. Зазначається, що транспортний засіб був перереєстрований на нового власника майже через два місяці — 18 лютого 2020 року.

В ухвалі слідчого судді повідомляється, що зловмисник підозрюється у вчиненні тяжкого злочину та йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років. Зокрема, вчинення такого злочину є підставою для застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Окрім того, в ході досудового розслідування зловмиснику неодноразово скеровувались повістки про виклик до слідчого Стрийського ВП ГУ НП, однак чоловік їх ігнорував.

Також оперативними правоохоронцями перевірялась адреса, за якою проживає підозрюваний, але його вдома не було. Ймовірно, чоловік умисно переховується від органу досудового розслідування.

Можливо, пропустили:

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності