• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові жінка отруїлася чадним газом: яких правил потрібно дотримуватись, щоб таке не повторилось

У Львові жінка отруїлася чадним газом: яких правил потрібно дотримуватись, щоб таке не повторилось

У Львові жінка отруїлася чадним газом: яких правил потрібно дотримуватись, щоб таке не повторилось

Основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади для опалення

У вівторок, 27 вересня, у Львові жінка отруїлась чадним газом. Потерпілу доправили до обласної клінічної лікарні.

Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львова.

Подія трапилася у квартирі на вулиці Кокорудза. Зазначається, що чадним газом отруїлась 73-річна жінка.

Тим часом, жителів Львова вкотре закликають дотримуватись правил безпеки користування газовим та пічним опаленням і не легковажити своїм здоров’ям та життям.

“Основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади для опалення — через вікно, через двері і через вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин — тобто газові коти чи колонки тощо — цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з таких правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда”, — кажуть у міській раді.

Під час усіх нещасних випадків, пов'язаних із використанням газу, слід одразу ж телефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу — 103, пожежну — 101, газову — 104, поліцію — 102. Вони в свою чергу повідомлять решту і прибудуть на місце події.

Нагадаємо, з настанням перших холодів чимало українців до початку опалювального сезону починають користуватися різними пристроями для обігріву приміщення. Водночас у працівників ДСНС більшає роботи, адже використання обігрівальних приладів неналежним чином часто створює небезпечні пожежні ситуації. Тож LVIV.MEDIA зібрало основні правила та вимоги безпечного користування обігрівачами, а також пічками.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності