"Bayraktar" на вишиванці: львівський бренд відтворив на сорочці безпілотник

"Bayraktar" на вишиванці: львівський бренд відтворив на сорочці безпілотник

Перші сорочки вже передали засновникам турецької фірми

Львівський бренд вишитого одягу створив вишиванку із зображенням безпілотника "Bayraktar".

Про це пише "Суспільне".

Дизайн розробили на основі візерунків кролевецьких рушників. Модель доступна всім охочим. А перші сорочки вже передали засновникам турецької фірми.

"Є три основні елементи: калина, пшениця і птахи, ну і звичайно — "Bayraktar". Це свого роду оберіг для наших воїнів", — каже співзасновниця бренду Наталія Тютюнник.

Пропозиція створити сучасний дизайн вишиванки надійшла від Посольства України в Туреччині.

"До нас звернувся представник посольства, який є нашим клієнтом, чи ми можемо виготовити сорочку з безпілотником, що в нього є така ідея, що такого ніхто не робить, чи ми можемо зробити дизайн? Марта Лишак зробила, а ми вкладали, як воно має виглядати на вишиванці", — каже підприємиця.

Перші авторські вишиванки подарували засновникам фірми "Baykar", яка виробляє безпілотники — братам Халуку та Сельчуку Байрактарам. Їх передали через посла України в Туреччині.

"Не є дуже швидкий процес, треба було, щоб "Bayraktar" виглядав гармонічно, тому дизайн для посольства розробили на основі кролевецьких рушників", — каже Наталія Тютюнник.

Частину грошей від продажу вишиванок бренд перераховує на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, наприкінці червня у Стрию в музеї “Родини Бандерів” відбулася презентація відшитої з фото сорочки Степана Бандери. Це вже 30 сорочка в межах просвітницького проєкту Тетяни Зез “Вишивка в одязі видатних українців”.

А ще цьогоріч новонародженим у прифронтових регіонах дітям подарували перші вишиванки.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності