• Головна
  • Новини Львова
  • Відомий японський архітектор допоможе створити у Львові прототип тимчасового житла для переселенців

Відомий японський архітектор допоможе створити у Львові прототип тимчасового житла для переселенців

Відомий японський архітектор допоможе створити у Львові прототип тимчасового житла для переселенців

Такий прототип наразі напрацьовують у Польщі спільно з Японським представництвом

Відомий японський архітектор Сігеру Бан допомагатиме Львову у створенні нового прототипу тимчасового житла для переселенців. Також він реалізує у місті ще кілька проєктів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Під час візиту в Ратушу Сігеру Бан зустрівся з міським головою Львова Андрієм Садовим. Вони обговорили реалізацію у Львові нового проєкту, пов’язаного з вимушено переміщеними особами. Зокрема, створення у місті прототипу тимчасового житла з використанням матеріалу стиролом. Це дозволить утеплити ці будівлі. Такий прототип наразі напрацьовують у Польщі спільно з Японським представництвом, а згодом планують доставити до Львова.

Крім того, у місті розглядають декілька локацій, де, за ідеєю Сігеру Бана, можна було б реалізувати тимчасові мистецькі об’єкти. Також видатний архітектор обговорив з міським головою проєкт Національного реабілітаційного центру "НЕЗЛАМНІ" та залишив запис у Книзі почесних гостей Львова.

“Я дуже сподіваюсь співпрацювати з вами та вашими людьми, щоб допомогти перебудувати соціальні простори для містян”, — написав Сігеру Бан.

Нагадаємо, у Львові на базі Національного центру реабілітації “Незламні” у Першому територіальному медичному об’єднанні м. Львова відкрили мобільну майстерню протезів. Проєкт реалізували спільно Мальтійська служба допомоги у Львові, міністерства охорони здоров’я України та Німеччини.

Довідково:Сігеру Бан — лауреат Прітцкерівської премії за 2014 рік, що співвідносна Нобелівській премії, але в архітектурі. У своїх роботах розробник часто використовує дешеві матеріали: папір, бамбук, тканину. Також відомий архітектор проєктує житло для людей, які залишились без даху над головою.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності