У Львові громадянина Азербайджану засудили на 9 років за вбивство

У Львові громадянина Азербайджану засудили на 9 років за вбивство

Галицький районний суд м. Львова визнав винним та обрав покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі громадянину Азербайджану, який у жовтні 2021 року зарізав товариша по чарці.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо із рішення суду № 461/112/22.

Слідством встановлено, що 14 жовтня 2021 року громадянин Азербайджану під час суперечки умисно завдав удару ножем товаришу по чарці, котрий внаслідок поранення помер.

У суді обвинувачений вину визнав та повідомив, що 14 жовтня 2021 року планував подорож до Харкова та придбав залізничний квиток. Оскільки до відправлення потягу було багато часу, він прийшов до свого знайомого повечеряти. Туди прийшли іще двоє осіб, що були напідпитку.

Під час розмови обвинуваченого по телефону зі своїм знайомим азербайджанською мовою, потерпілий почав висловлювати до нього претензії.

При цьому, за словами обвинуваченого, потерпілий "своїм чорним ножем відкривав пляшку з пивом. Пляшка впала, а він замахнувся ножем на обвинуваченого. Захищаючись, останній перехопив руку потерпілого, і під час боротьби вони разом впали на підлогу на спину. Зверху на них впав телевізор, який вони зачепили перед падінням, і в кімнаті вимкнулось світло, оскільки шнур від телевізора випав із розетки, а іншого освітлення в кімнаті не було".

Потерпілий, начебто, попросив його допомогти встати, оскільки його "зачепило ножем". Обвинувачений зняв з нього чорну куртку, підняв футболку та побачив у нього на лівій частині спини під ребрами рану від ножа. Щоб зупинити кровотечу, обвинувачений підняв з підлоги ніж, розрізав та надав потерпілому ганчірку.

За словами обвинуваченого, після інциденту він викликав швидку медичну допомогу. Однак пізніше з’ясувалося, що він зателефонував не до швидкої допомоги, а в поліцію. Не дочекавшись медиків, обвинувачений накинув на потерпілого куртку, і вони вийшли на вулицю та пішли в сторону Оперного театру. На вулиці до них приїхала поліція, де надала першу медичну допомогу потерпілому.

У лікарні постраждалого чоловіка у важкому стані помістили до реанімаційного відділення, де наступного дня у зв’язку з погіршенням стану він помер.

Галицький районний суд м. Львова визнав винним громадянина Азербайджану у вбивстві згідно з ч. 2 ст. 121 ККУ та призначив покарання у вигляді 8-ми років позбавлення волі.

Враховуючи невідбуте покарання згідно з вироком Шевченківського районного суду м. Львова від 22 червня 2021 року, яким призначено покарання у вигляді двох років іспитового терміну за грабіж, Галицький районний суд обрав остаточне покарання у виді 9-ти років позбавлення волі.

Окрім того, суд зобов’язав чоловіка сплатити 242 тис. гривень моральної шкоди дочці загиблого, а також 22,6 тис. гривень матеріальної та 100 тис. гривень моральної шкоди цивільній дружині загиблого.

Можливо, пропустили:

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності