• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові побільшає відреставрованих брам та вікон: скільки заявок на реставрацію подали мешканці

У Львові побільшає відреставрованих брам та вікон: скільки заявок на реставрацію подали мешканці

У Львові побільшає відреставрованих брам та вікон: скільки заявок на реставрацію подали мешканці

У Львові завершився набір заявок від мешканців у межах Програми співфінансування оновлення історичних вікон і брам. Всього було подано 105 заявок.

Про це повідомляють у ЛКП "Бюро спадщини".

Загалом мешканці міста подали 55 заявок на реставрацію історичних брам, 41 заявку на реставрацію історичних вікон та 9 заявок на заміну металопластикових вікон на дерев'яні.

Приступити до реставрації фахівці зможуть орієнтовно через два роки. Наразі опрацьовуються заявки, подані мешканцями у попередні роки.

"Протягом місяця отримані заявки будуть розглянуті, а мешканці, які подали заявки, отримають відповіді щодо результату їх розгляду", — розповів директор ЛКП "Бюро спадщини" Павло Богайчик.

Переглянути повний список адрес будинків, мешканці яких братимуть участь у програмі співфінансування, можна буде на сайті Бюро спадщини.

Нагадаємо, заявки для участі в програмі приймалися виключно з 1 до 15 вересня. При відновленні вікон за цією програмою 60% оплачує місто і 40% — мешканці. Якщо ж майстри проводитимуть заміну пластикових вікон на дерев’яні, то частки співфінансування рівні — 50% на 50%.

Зокрема, при реставрації брам 70% вартості робіт будуть оплачені з міського бюджету, а 30% — сплачують мешканці.

Розглядатися заявка буде протягом 30-ти днів. За цей час фахівці оглянуть двері будинку, а мешканців повідомлять, чи відповідає заявка критеріям програми.

Можливо, пропустили:

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності