• Головна
  • Новини Львова
  • Допомагатимуть рятувальникам Харкова: у Львові презентували нові пожежні машини, які закупили польські благодійники

Допомагатимуть рятувальникам Харкова: у Львові презентували нові пожежні машини, які закупили польські благодійники

Допомагатимуть рятувальникам Харкова: у Львові презентували нові пожежні машини, які закупили польські благодійники

Техніку придбала Фундація "SięPomaga" з міста Познань

У четвер, 22 вересня, у Львові польські благодійники передали дві нові повністю укомплектовані пожежні машини. На площі Ринок техніка продемонструвала свої можливості, а опісля — вирушила до Харкова виконувати бойові завдання і рятувати життя.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Пожежні машини закупила Фундація "SięPomaga" з міста Познань. Координатор Фундації Єжи Юрчинський розповів, що кожного дня впродовж двох місяців він допомагав рятувальникам у Харкові. Благодійник захоплений їхнім героїзмом та сподівається, що ця техніка допоможе їм у роботі.

“Ця війна — це наша спільна війна, тому наша фундація постановила допомагати українцям, допомагати захисникам України, допомагати тим, хто рятує життя іншим. Такими є рятівники з Харкова. Ми були у Харкові два місяці разом і бачили, як працюють ці люди, як героїчно вони рятують життя”, — розповів Єжи Юрчинський.

Фундація спершу допомагала медикаментами, харчами тощо, але пізніше збільшила масштаби допомоги. Тому зараз закуповують дороге медичне обладнання для цивільних і військових лікарень та спеціальну техніку.

"Харків потребує сучасних пожежних машин, і завдяки допомозі наших польських друзів, сьогодні ми отримали дві машини. Наш гарнізон дуже великий і роботи зараз, на жаль, у Харківській області дуже багато. Це пов’язано з обстрілами, розбиранням завалів і ліквідаціями пожеж, які виникають внаслідок цих обстрілів. Тому чим більше сучасної техніки ми будемо отримувати, тим краще будуть виконувати свою роботу наші рятівники", — зазначив юрисконсульт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Харківській області Костянтин Ковальов.

Нагадаємо, львівські рятувальники отримали пожежну автодрабину Mercedes заввишки 30 метрів. Її придбали у Німеччині та передали як гуманітарну допомогу.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності