• Головна
  • Новини Львова
  • Отримала 25% опіків від удару ракетою росіян: зі Львова до Австрії відправили 17-річну українку

Отримала 25% опіків від удару ракетою росіян: зі Львова до Австрії відправили 17-річну українку

Отримала 25% опіків від удару ракетою росіян: зі Львова до Австрії відправили 17-річну українку

Зі Львова до Австрії евакуювали 17-річну дівчину, яка постраждала під час обстрілу поряд зі станцією у Чаплиному на День Незалежності.

Про це 22 вересня повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

17-річна Настя Пригонець ледь встигла вибратися з автівки, що палала, під час обстрілу поряд зі станцією у Чаплиному на День Незалежності. Вона отримала 25% опіків рук і ніг, проникаючу черепно-мозкову та складні мінно-вибухові травми. Батьки Насті, які також були в машині, тоді загинули.

"Настя до останнього залишалася в автівці з батьками. Чекала — ось-ось вони отямляться. Та коли вогонь дістався її сидіння, розстібнула пасок безпеки й вискочила надвір. Того дня уся країна дізналася: на Дніпропетровщині горять чотири пасажирські вагони, сусідні будівлі, автівки. 25 загиблих, серед яких 2 дітей, 50 поранених", — розповідають у Першому медоб'єднанні.

Там додають, що з Дніпра, де спершу медики боролися за життя дівчини, її доправили до столичного "Охматдиту". Потім Настю перевезли до лікарні святого Миколая у Львові. Тут бригада медицини катастроф разом із командою дитячого відділення інтенсивної терапії підготували Настю для подальшої евакуації до Австрії.

"Дівчині підключили постачання потрібних ліків, перевірили усі показники життєдіяльності та необхідність проведення додаткових сеансів діалізу. Її стан ускладнювався нирковою недостатністю та зараженням крові", — зауважують медики.

Читайте також:

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності