• Головна
  • Новини Львова
  • Вдруге бореться з раком: львівські медики успішно прооперували 29-річну жінку з онкологією

Вдруге бореться з раком: львівські медики успішно прооперували 29-річну жінку з онкологією

Вдруге бореться з раком: львівські медики успішно прооперували 29-річну жінку з онкологією

Львівські медики видалили пухлину 29-річній Марії, яка вже вдруге бореться з раком. Спершу онкологія вразила кишківник, а зараз шлунок.

Про це повідомляють у Львівській міській раді.

Марія звернулась до спеціалістів лікарні святого Пантелеймона Першого ТМО два роки тому із болями в животі. Після повного обстеження лікарі діагностували жінці гостру кишкову непрохідність, яку спричинив новоутвір.

"Лікарі видалили пухлину з первинним відновленням безперервності кишківника, а відтак, дівчина отримала хіміотерапевтичне лікування. Марія дотримувалася всіх рекомендацій лікарів-онкологів та проходила регулярні обстеження. Та через рік на плановому КТ виявили новоутвір шлунку. Це була ще одна злоякісна пухлина, що вразила організм молодої дівчини", — йдеться у повідомленні.

Виявивши через рік другу пухлину у Марії, медики вирішили провести оперативне втручання. Операція ускладнювалась проростанням пухлини в інші органи черевної порожнини. Хірурги видалили частину шлунку з новоутворенням, частину підшлункової залози, дванадцятипалу кишку, жовчний міхур, частину товстої кишки, на які пухлина поширилась.

Операція минула успішно. Далі жінка шість днів перебувала у реанімації, два тижні відновлювалась та лікувалась у хірургічному відділенні.

Зараз Марія почувається краще. На неї ще чекає тривале лікування, однак вона не втрачає оптимізму та каже, що далі буде боротися.

Медики наголошують, що не варто ігнорувати симптоми хвороби, адже вчасна діагностика рятує життя.

Можливо, пропустили:

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності