У Львові зібралося понад 1360 пластунів: провели відкриття Пластового року

У Львові зібралося понад 1360 пластунів: провели відкриття Пластового року

Загалом захід об’єднав молодь з 28-ми пластових осередків та зібрав 1365 учасників

У Львові відбулось відкриття Пластового року. Цю акцію щороку проводять пластуни, щоб підбити підсумки таборового літа, відзначити волонтерів та зустріти пластових друзів.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Щоб провести захід, пластуни Львова об’єдналися з членами Пласту Львівської округи (окремих пластових осередків в області — Стрий, Старий Самбір, Дрогобич, Сокаль, Червоноград, Буськ, Золочів та інші). Загалом захід об’єднав молодь з 28-ми пластових осередків та зібрав 1365 учасників.

Організатори підготували окремі елементи програми для всіх вікових категорій (уладів) пластунів — пташат, новацтва, юнацтва та дорослих волонтерів. Акція проводилася у розважальному форматі і поєднувала обов’язкову офіційну частину співання гімну та молитви, відзначення досягнень пластунів у Пласті та поза ним і подяки волонтерам.

"Для пластунів відкриття Пластового року — це підсумок всіх літніх пригод. А їх завжди чимало: табори, мандрівки, ватри та ще багато цікавого. Для адміністративного апарату Пласту — це старт нових викликів. Вже з цього тижня діти почнуть свої регулярні пластові заняття, і я бажаю всім пластунам бути сильними, красними, обережними і бистрими", — прокоментував Ярослав Булишин, голова львівського осередку Пласту.

Окрім цього, представники Львівської міської ради та Львівської обласної військової адміністрації урочисто відзначили пластунів-волонтерів зі Львова та області, які долучились до створення Штабу Пласту у Львові та взяли активну участь у забезпеченні гуманітарною допомогою українських військових та цивільних з початку повномасштабного вторгнення росії.

Нагадаємо, до закупівлі для українських військових системи Starlink долучилися пластуни Львівщини. Систему відправили на передову.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності