11 хворих за добу: у львівських лікарнях вже 151 пацієнт з коронавірусом

11 хворих за добу: у львівських лікарнях вже 151 пацієнт з коронавірусом

Вакцинуватись від коронавірусу можна в усіх міських поліклініках Львова

Станом на сьогодні, 19 вересня, у міських лікарнях Львова лікують 151 хворого на коронавірус. Один пацієнт перебуває у реанімації.

Про це повідомляють на сайті Львівської міської ради.

За останню добу госпіталізували 11 хворих, натомість виписали — трьох осіб.

У мерії закликають вакцинуватись від коронавірусу.

Зараз у Львові діє 9 стаціонарних пунктів вакцинації у міських поліклініках, де можна щепитись першою чи другою дозою вакцини, або ж ревакцинуватись — тобто зробити бустерну дозу. Доступні вакцини: Johnson&Johnson, Pfizer та CoronaVac.

Записатись на вакцинацію можна за номером телефону поліклініки, у свого сімейного лікаря чи самостійно у системі Helsi.

Зробити першу бустерну дозу можна не раніше ніж за 6 місяців після другої дози вакцини. А другу бустерну дозу — не раніше ніж за 4 місяці після першої бустерної дози.

У трьох міських лікарнях Львова (лікарні святого Пантелеймона, лікарні святого Миколая та 5-тій лікарні) передбачили понад тисячу ліжок для хворих на коронавірус. Понад 115 ліжок — реанімаційні, є достатньо апаратів ШВЛ, біля кожного ліжка є киснева точка. Також є достатньо кисневих концентраторів, зокрема й тих, які видають пацієнтам амбулаторно для підтримувальної терапії після лікування у стаціонарі.

Нагадаємо, на Львівщині кількість хворих на COVID-19 продовжує зростати. За минулий тиждень виявили понад 2 тисячі нових випадків захворювання. Наразі на лікарняних ліжках з коронавірусом перебувають 414 хворих. Крім того, у Львівській області зареєстрували 5 летальних випадків серед хворих на коронавірус.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності