"Афера століття": у Львові одного з учасників шахрайської схеми взяли під варту

"Афера століття": у Львові одного з учасників шахрайської схеми взяли під варту

Через суд місто вже повернуло 17 незаконно захоплених приміщень

Залізничний районний суд м. Львова взяв під варту на 60 діб Анатолія Малькова, який є однією із ключових осіб у масштабній крадіжці комунального майна, відомій як "Афера століття".

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Малькова звинувачують у незаконній приватизації комунального будинку у Львові.

Анатолій Мальков причетний до масштабної схеми привласнення комунального майна. У кінці 2016 року було безпідставно зареєстроване право приватної власності фізичних та юридичних осіб на 20 приміщень, які були у комунальній власності. Група шахраїв намагалась вкрасти у міста ці приміщення. Серед них — будівлі на вул. Січових Стрільців, 3, вул. Ярослава Стецька, 11, вул. Лазаренка, 25 та інші.

Через суд місто вже повернуло 17 незаконно захоплених приміщень. Щодо 3-ох об'єктів судові процеси ще тривають.

Довідково:"Афера століття" — це масштабна схема привласнення комунальної нерухомості шахраями, про яку стало відомо у грудні 2016 року. Право власності на 20 комунальних приміщень за фальшивими документами незаконно зареєстрували на різні підставні фірми. Незабаром ці приміщення викупили дві львівські підприємиці Ірина Сандул та Людмила Малькова.Ірина Сандул та Людмила Малькова ще не отримали вироки у справі про масштабну крадіжку комунального майна. Одного з учасників афери Артема Шпоту суд виправдав, а двоє інших підозрюваних у шахрайстві — нотаріуска Наталія Загвойська та 29-річний Сергій Соболь — раптово померли.

 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності