У Львові розроблять програму із запобігання самогубств

У Львові розроблять програму із запобігання самогубств

У час війни, це особливо актуально, адже вчасна і належна підтримка фахівців допоможе подолати кризові стани і покращити психічне здоров’я

У Львові відбулась конференція “Ти не самотній”. Її провели до Всесвітнього дня запобігання самогубствам, який відзначають сьогодні, 16 вересня. Учасники конференції серед іншого обговорювали концепцію міської програми із запобігання самогубств.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Одним із перших кроків цієї програми є створення центрів ментального здоров’я при медичних закладах. Зараз, у час війни, це особливо актуально, адже вчасна і належна підтримка фахівців допоможе подолати кризові стани і покращити психічне здоров’я.

“У нас війна, люди страждають від впливу повітряних тривог, а наші воїни на передовій. Війна – це стрес, біль і втрати. За статистикою, в Україні кожен третій страждає від порушення психічного здоров’я. Пацієнт може навіть не розрізнити, що в нього є таке порушення, а сімейний лікар може розпізнати це і скерувати у Центр ментального здоров’я. Такі центри плануємо відкривати у кожній поліклініці міста”, - кажуть в управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради.

Наразі у Львові діє два таких Центри ментального здоров’я. Перший відкрили торік у консультативній поліклініці міської дитячої лікарні (лікарні святого Миколая), що на вул. Орлика. Інший нещодавно запрацював у 5-тій міській лікарні, що на вул. вул. Чупринки.  Там фахівці проводять професійну діагностику стану психіки, цілісний розбір кожної клінічної ситуації, вибір найкращого методу лікування, консультації суміжних спеціалістів, індивідуальну та групову психотерапії, співпрацю з соціальними службами та громадськими організаціями, групові зустрічі для різних категорій населення тощо.

Нагадаємо, 90% українців мали прояви посттравматичного стресового розладу.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності