До Львова курсуватимуть оновлені вагони “Залізної пошти”

До Львова курсуватимуть оновлені вагони “Залізної пошти”

З квітня ці вагони здійснили понад півтори тисячі рейсів та доправили 3,7 млн посилок

“Укрзалізниця” обладнала ще три вагони для проєкту “Залізна пошта”. Загалом тепер їх буде 15. Вагони курсуватимуть найбільш завантаженими маршрутами проєкту, зокрема у Львові.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Поштові вагони поновили курсування у квітні 2022 року після 21-річної перерви. Опорними пунктами логістики, через які відправляють посилки, стали вокзали Львова, Харкова, Дніпра, Києва, Одеси та Івано-Франківська. З квітня ці вагони здійснили понад півтори тисячі рейсів та доправили 3,7 млн посилок. “Залізна пошта” доправляє як комерційні, так і гуманітарні посилки.

Два із трьох оновлених вагонів переобладнали з рефрижераторів. Вони зможуть перевозити кожен до 3000 відправлень за рейс. Третій вагон вміщує орієнтовно 2100 відправлень, він є модернізованим багажним вагоном. Ці вагони переобладнали потужностями “Укрзалізниці”: два зробили в Ковельському депо, ще один — у Синельниківському депо.

Нагадаємо, від 3 вересня вагони “Потяга до перемоги” курсують на новому маршруті. Відтепер вони у складі поїзда № 32/31 Запоріжжя — Львів. Мета цієї акції — розповідати пасажирам історії героїчного спротиву України російським загарбникам.

Додамо, з технічних причин 18 вересня на Львівщині не курсуватиме приміський потяг.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності