У Львові встановили перший біонічний протез військовому (відео)

У Львові встановили перший біонічний протез військовому (відео)

Протез отримав 33-річний десантник Михайло Юрчук, який втратив руку та ногу

Львівські лікарі встановили перший біонічний протез руки 33-річному десантнику Михайлові Юрчуку. Військовий втратив кінцівки, захищаючи Україну.

Про це 16 вересня повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

У Національному реабілітаційному центрі “Незламні” Першого медоб’єднання Львова стартувала програма протезування. Окрім звичайних протезів, спеціалісти центру почали встановлювати пацієнтам біонічні протези. Перший такий протез отримав 33-річний десантник Михайло Юрчук, який втратив руку та ногу під час бойових дій.

"Я спав після нічного чергування і прокинувся від того, що почався масований обстріл. На нас вийшов танковий підрозділ в кількості 16 одиниць техніки. Темрява. Я впав. Потім відкрив очі. Протер від землі обличчя і побачив, що у мене гола кістка на місці руки. Побачив, що нога дуже сильно була розтрощена. Я думав, що я загину", — розповідає Михайло Юрчук.

Однак військового вдалося врятувати, й тепер він може знову самостійно рухати пальцями. Захисник отримав протез коштом реабілітаційного центру та зараз вчиться ним користуватися.

“Українські лікарі відновлять кожного українця, який постраждав від війни, у наших українських лікарнях. Це мета, яку ми ставимо перед собою у Центрі “Незламні”. І ми щодня до неї йдемо, розвиваючи протезування, реконструктивну хірургію, ортопедію, систему реабілітації — як фізичної, так і психологічної. Ми створюємо найкращу медицину для наших незламних людей”, — наголошує генеральний директор Першого медоб'єднання Львова Олег Самчук.

Медики зауважують, що у реабілітаційному центрі з кожним із пацієнтів працює мультидисциплінарна команда — хірург, травматолог, протезист, психотерапевт, фахівець з реабілітації. Тобто пацієнтові не потрібно шукати допомогу в кількох різних закладах, він може отримати її в одному центрі.

Крім того, у реабілітаційному центрі “Незламні” додають, що для того, щоб якомога більше українців могли отримати біонічні протези, центр реабілітації спільно з благодійною платформою dobro.ua розпочали благодійний проєкт "Протези для Незламних". У його межах біонічними протезами вдасться забезпечити щонайменше пів сотні українців, які постраждали від війни. Однак для цього потрібно зібрати 100 мільйонів гривень. Долучитися до збору коштів може кожен. Для цього достатньо відправити благодійну SMS вартістю 20 грн на номер 88001.

Читайте також:

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності