• Головна
  • Новини Львова
  • У лікарні святого Луки допомагають пацієнтам із гострим порушення мозкового кровообігу: скількох вже пролікували

У лікарні святого Луки допомагають пацієнтам із гострим порушення мозкового кровообігу: скількох вже пролікували

У лікарні святого Луки допомагають пацієнтам із гострим порушення мозкового кровообігу: скількох вже пролікували

За півтора місяця у новому відділенні інтервенційної радіології лікарні святого Луки Першого медоб’єднання Львова провели 15 операцій із видалення тромбів з артерій головного мозку.

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

"Атеросклеротична бляшка може пошкодитися та розірватися, і на цьому місці зсідається кров, утворюючи тромб. Він здатний повністю чи частково закрити артерії для кровотоку. Внаслідок цього відбувається ушкодження головного мозку, що призводить до втрати певних функцій, які забезпечувала уражена частина мозку", — пояснюють медики.

За допомогою нового ангіографа в лікарні святого Луки проводять швидку та ефективну діагностику і лікування. Найголовніше — це дотримання так званого "терапевтичного вікна" — часу, коли можна надати кваліфіковану допомогу та не допустити неврологічні наслідки.

У відділенні інтервенційної радіології проводять діагностичні ангіографічні обстеження та операції на судинах серця, головного мозку, органах малого тазу, аорті та її відгалуженнях, кінцівках, магістральних судинах.

Нагадаємо, львівські лікарі спільно з американськими колегами прооперували хлопчика, тіло якого було вкрите рубцями. Через це дитина не могла повноцінно рухатися.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності