• Головна
  • Новини Львова
  • Ходив лише у ходунках чи за руку: у Львові нейрохірурги прооперували трирічного хлопчика з ДЦП

Ходив лише у ходунках чи за руку: у Львові нейрохірурги прооперували трирічного хлопчика з ДЦП

Ходив лише у ходунках чи за руку: у Львові нейрохірурги прооперували трирічного хлопчика з ДЦП

Оперували хлопчика за сучасною технологією зі США

У Львові нейрохірурги прооперували трирічного Івана, який має дитячий церебральний параліч. Тепер хлопчик, який до того міг ходити лише з перехрещеними ніжками в ходунках або тримаючи маму за руку, робить свої перші кроки на рівних ніжках.

Про це 15 вересня повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Через постійне напруження м’язів та нездатність контролювати рухи у кінцівках Іван не міг повністю самостійно ходити. Однак сучасна методика оперативного втручання зі США — селективна дорзальна різотомія або SDR — подарувала шанс хлопчику.

"Під час втручання хірурги пересікають патологічні чутливі нерви спинного мозку, зберігаючи при цьому функцію рухів та тазових органів. І все через мініатюрний доступ у чотири сантиметри. Це дозволяє зменшити спастику у нижніх кінцівках, а також на 70-80% знижує потребу у коригуючих ортопедичних операціях, яких часто потребують діти у таких випадках", — розповідають у лікарні.

Там додають, що львівські нейрохірурги — одні з небагатьох в Україні активно впроваджують таку методику оперування. Зокрема, у Львові провели уже близько 20 таких хірургічних втручань.

"Побачити усі успіхи Івана лікарі очікують після другого курсу реабілітації. Та вже після операції хлопчику стало краще — тепер він сидить, стає на повну стопу та не перехрещує ноги при ходьбі. Є покращення й у рухах рук", — зазначають медики.

Читайте також:

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності