• Головна
  • Новини Львова
  • Що потрібно школярам для безоплатного проїзду у громадському транспорті Львова: у міськраді розповіли

Що потрібно школярам для безоплатного проїзду у громадському транспорті Львова: у міськраді розповіли

Що потрібно школярам для безоплатного проїзду у громадському транспорті Львова: у міськраді розповіли

Для безкоштовного проїзду в громадському транспорті Львова школярам потрібно мати учнівський квиток або ж "Леокарт". Це стосується лише автобусів із двозначним номером, які курсують в межах Львівської ТГ.

Про це у коментарі LVIV.MEDIA розповів начальник управління транспорту департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Орест Олеськів.

За словами представника міськради, учні та школярі мають дві опції для проїзду у громадському транспорті — це учнівський квиток, який видається навчальним закладом, або "Леокарт", який видають у центрах надання адміністративних послуг.

"За допомогою "Леокарт" через валідатор можна здійснити проїзд. Тобто є два документи, за допомогою яких учні можуть здійснити проїзд, — це учнівський квиток, або ж "Леокарт", який собою замінює той самий учнівський квиток", — зазначив Олеськів.

У міському транспорті Львова, тобто тому, який має двозначне число, учні мають право їздити під час навчального року безкоштовно, в тому числі з допомогою "Леокарт".

"Відповідні роз'яснення перевізникам ми задали ще перед початком навчального року, проте вже з перших днів вересня ми вже отримували скарги на "гарячу лінію" про те, що деякі водії не знали про це, або вони свідомо робили такі речі (вимагали у школярів учнівський квиток та "Леокарт" — ред.). Ми таких водіїв виявляємо і вимагаємо доводити їх до певної відповідальності, тобто якщо виникають такі ситуації потрібно звертатися на "гарячу лінію" 1580 та повідомляти вид транспорту, а ми будемо реагувати. Ми провели вже декілька нарад на цю тему з перевізниками і домовилися, щоб водіїв, які порушують норми, попереджали. І учні мають знати, що якщо водій в них щось вимагає, вони все одно мають право на безкоштовний проїзд", — додав посадовець.

За його словами, учні населених пунктів, які входять у Львівську громаду, також мають право на пільговий проїзд. Однак маршрути із тризначним номером не входять до категорії із можливістю пільгового проїзду, оскільки це приміські маршрути, замовником яких є обласна військова адміністрація.

Окрім цього, Орест Олеськів зазначив, що в міському транспорті Львова діють всі пільги, які передбачені законодавством.

"Плюс до цього є додаткові пільги, які передбачені Львівською міською радою. До додаткових пільг відноситься люди з інвалідністю ІІІ категорії, також це пенсіонери за віком та учні. Тобто це те, що передбачено міською радою. Якщо пасажир має таку пільгу, він може показати водію посвідчення, яке є дійсне й завірене, або "Леокарт", який заміняє посвідчення", — сказав він.

Нагадаємо, від початку навчального року в Україні 12904 школи розпочали освітній процес. Разом з тим 1289 шкіл перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також:

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності