У Львові під будівництво зачищають парк у рекреаційній зоні

У Львові під будівництво зачищають парк у рекреаційній зоні

Першими жертвами стали флора і фауна

У Львові на Кортумовій горі зафіксували самовільні земельні роботи.

Про це йдеться на сторінці "Львів. Містобудування" у Facebook.

"Усе вказує на те, що територію рекреаційної зони зачищають для майбутнього будівництва", — повідомили в управлінні держконтролю за використанням та охороною земель департаменту містобудування ЛМР.

У повідомленні зазначають, що першими жертвами стали флора і фауна території об‘єкта природно-заповідного фонду — геологічної пам’ятки природи, якою є Кортумова гора. Там невідомі пошкодили більше десятка дерев та завдали шкоди цінним ґрунтам.

За інформацією Держекоінспекції у Львівській області, розмір збитків, заподіяних внаслідок пошкодження дерев, — 277 088 гривень. Суму шкоди, завданої ґрунтам, з‘ясовують працівники Держгеокадастру.

Хто саме завіз техніку та на якій підставі рекреаційну зону почали зачищати, очевидно, під майбутнє будівництво, мають з‘ясувати правоохоронці. До них уже скерували всі матеріали про порушення вимог природоохоронного законодавства.

Тим часом земельні роботи на території парку "Кортумова гора" призупинено, констатують в управлінні держконтролю за використанням та охороною земель департаменту містобудування. Тут запевняють: застосують усі можливі заходи, аби захистити парк.

Додамо, Кортумо́ва гора́ — геологічна пам'ятка природи місцевого значення, лісопарк у Шевченківському районі Львова. Розташований у західній частині міста, на схилах однойменної гори, що є продовженням горбистого пасма Розточчя. Від найвищої точки Львова — Замкової гори — Кортумова гора відділена долиною річки Полтви.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності