Мала пухлину нирки: львівські медики врятували трирічну дівчинку з Харківщини

Мала пухлину нирки: львівські медики врятували трирічну дівчинку з Харківщини

Дитина мала важку хворобу — нефробластому

Львівські медики врятували трирічну дівчинку Аріну з Харківщини. Дитина мала важку хворобу — нефробластому.

Про це 9 вересня повідомляє Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Нефробластома — злоякісна пухлина тканин внутрішнього середовища нирки. Діагноз дівчинці поставили у вересні 2021 року харківські лікарі. До війни Аріні встигли провести 4 блоки доопераційної хіміотерапії та видалити пухлину. Проте війна не дала можливості завершити лікування — залишатись у харківській лікарні було небезпечно, адже місто обстрілювали щодня.

Через це евакуаційним потягом родина, яка, до речі, має п’ятеро дітей, на початку березня приїхала до Львова.

"Розгублені, з мінімумом речей та коштів. Попри складну безпекову ситуацію у Львові мама Аріни, Алла, вирішила продовжувати лікування у нашій лікарні. Уже перша зустріч із нашими лікарями дала їм впевненість, що тут їм допоможуть", — пригадують медики.

Вони додають, що лікування дівчинки тривало понад пів року, однак кілька днів тому Аріна успішно завершила курс хіміотерапії.

Зараз із маленькою харків’янкою все гаразд — вона активна, допитлива, завжди усміхнена, тож у лікарні знайшла багато друзів.

"Ми успішно провели увесь курс необхідної хіміотерапії. Зробили контрольні обстеження, і не виявили даних за продовження захворювання. Мама висловила побажання і далі спостерігатись у нашому Центрі, тож через місяць Арінка знову приїде до нас на контрольне обстеження", — пояснила онкологиня дитячої лікарні Зоряна Кізима.

Читайте також: 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності