• Головна
  • Новини Львова
  • Львівські лікарі врятували 60-річного чоловіка після зупинки дихання та кровообігу

Львівські лікарі врятували 60-річного чоловіка після зупинки дихання та кровообігу

Львівські лікарі врятували 60-річного чоловіка після зупинки дихання та кровообігу

У пацієнта виявився гострий інфаркт міокарда

На Львівщині 60-річний чоловік звернувся до амбулаторії зі скаргами на пекучий біль за грудиною. Під час огляду він втратив свідомість. У пацієнта сталася зупинка дихання та кровообігу.

Про це 3 вересня повідомив Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

"Людина без свідомості, не дихає — отримали ми повідомлення про виклик та негайно помчали за місцем призначення", — пригадує лікар з медицини невідкладних станів Назарій Глова.

Він додає, що на момент прибуття бригади лікарів екстреної допомоги пацієнту вже проводити реанімаційні заходи. Лікарі продовжили проводити реанімацію.

"Оскільки перший ритм був дефібриляційний, провели дефібриляцію. Завдяки чіткій і злагодженій роботі бригади та керуючись відповідним протоколом надання допомоги, вже десь на 20-ій хвилині чоловік почав самостійно дихати, у нього відновився кровообіг", — розповідають медики.

Пацієнта перемістили в машину "швидкої" та доправили до обласної лікарні. Там чоловікові підтвердили діагноз — гострий інфаркт міокарда. Згодом пацієнту здійснили успішне стентування лівої коронарної артерії. Тепер хворий перебуває у кардіореанімації. Там йому проводять додаткове обстеження й лікування.

Читайте також: 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності