• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові пенсіонер відсудив у комунальників, які відмовилися ремонтувати квартиру через затоплення, понад 60 тисяч гривень

У Львові пенсіонер відсудив у комунальників, які відмовилися ремонтувати квартиру через затоплення, понад 60 тисяч гривень

У Львові пенсіонер відсудив у комунальників, які відмовилися ремонтувати квартиру через затоплення, понад 60 тисяч гривень

Квартиру пенсіонера затоплювало двічі

У Львові пенсіонер відсудив у ЛКП "Львівський ліхтар" 61,5 тис. грн на ремонт помешкання, яке затопило ще 4,5 роки тому.

Про це пише Zaxid.net.

Квартиру пенсіонера затоплювало двічі. Перший випадок стався ще у 2018 році, коли через погано проведені роботи з відключення квартир від централізованого опалення прорвало одну з труб на горищі. Чоловік звернувся до до ЛКП "Львівський ліхтар", на балансі якого перебуває будинок, з вимогою відремонтувати мережу опалення і провести ремонт у його квартирі. На цей лист йому відповіли, що ЛКП ліквідувало аварію та привело систему у належний технічний стан.

Втім вже менш ніж за два місяці квартиру чоловіка затопило ще раз. Він звернувся до ЛКП та Франківської районної адміністрації, аби йому відремонтували квартиру чи оплатили ремонт, однак ані одного, ані другого не отримав. Через це пенсіонер змушений був звернутися до суду.

Представник ЛКП "Львівський ліхтар" у суді заявив, що вважає, що у випадках затоплення квартири винне ПП "Оселя плюс", яке проводило роботи з відключення квартир у будинку від централізованого опалення, внаслідок чого і сталися прориви води.

Проте балансоутримувачем будинку є ЛКП "Львівський ліхтар", тож Франківський районний суд вирішив задовольнити позов пенсіонера. Суддя Світлана Мартьянова стягнула з ЛКП 61,5 тис. грн збитків на ремонт у квартирі і 5 тис. грн моральної компенсації, а також 5 тис. грн судових витрат.

Нагадаємо, Миколу Павука, який у 2015 році влаштував дві різанини у центрі Львова, посадили за ґрати на 12,5 років.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності