У Львові попрощаються із загиблим лейтенантом Ярославом Матвіївим

У Львові попрощаються із загиблим лейтенантом Ярославом Матвіївим

У Ярослава Матвіїва залишились батьки та дружина

26 серпня у бою проти російських загарбників загинув львів'янин Ярослав Матвіїв. Із початком повномасштабного вторгнення захисник брав участь в обороні Києва. Боровся з окупантами під Сіверодонецьком та Лисичанськом у складі 5-го окремого штурмового полку Сухопутних військ Збройних Сил України та отримав звання лейтенанта.

Про це пише Львівська міська рада.

27-річний Герой навчався у ліцеї імені Василя Симоненка Львівської міської ради. Закінчив коледж телекомунікацій та комп’ютерних технологій Національного університету "Львівська політехніка", згодом отримав ступінь бакалавра у Державному університеті телекомунікацій.

"Вихованець та виховник Організації української молоді "Спадщина". У дитинстві брав участь у реконструкціях боїв УСС та УПА у громадській організації "Товариство пошуку жертв війни "Пам‘ять". Захоплювався організацією таборів для дітей, теренових ігор, займався бойовим гопаком", — йдеться у повідомленні.

У 2015 році служив у складі 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" оперативного командування "Схід" Сухопутних військ Збройних Сил України та виконував бойові завдання в зоні проведення АТО.

Брав участь у боях в районі Пісків та Донецького аеропорту. У 2019 році був залучений до Миротворчої місії ООН у Демократичній Республіці Конго. Після завершення контракту проходив "Курс лідерства тактичного рівня" у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, згодом займався підготовкою розвідників.

У Ярослава Матвіїва залишились батьки та дружина.

Із полеглим Героєм попрощаються завтра, 1 вересня, у Львові. Об 11:00 розпочнеться чин похорону у Гарнізонному храмі, об 11:30 — міська церемонія прощання на площі Ринок.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) — пл. Катедральна — пл. Ринок (міська церемонія прощання) — вул. Руська — вул. Підвальна — вул. Володимира Винниченка — пл. Соборна — вул. Пекарська — вул. Шімзерів — вул. Мечникова — Личаківський цвинтар.

Нагадаємо, у Городку в останню путь провели військового, який загинув унаслідок обстрілу станції “Чаплине”. Мешканець села Братковичі на Львівщині Степан Кутний загинув 24 серпня через російський ракетний обстріл залізничної станції “Чаплине”. Чоловікові було 45 років. З 2016 року Кутний служив у лавах ЗСУ за контрактом, був учасником АТО. Проживав із мамою. У полеглого також залишилися дочка й онучка.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності