Національний рекорд: у Львові хочуть сплести найбільшу маскувальну сітку

Національний рекорд: у Львові хочуть сплести найбільшу маскувальну сітку

Акція відбуватиметься у Львівському палаці мистецтв з 09:00 до 19:00 год у визначені дні.

Львівський обласний молодіжний центр та штаб волонтерів центру «Порохова вежа» за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА планують 3-4 вересня масштабну акцію «Найбільша маскувальна сітка України». Планується за два дні сплести 2000 метрів квадратних сітки.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Такий розмір сітки допоможе покрити всі замовлення військових, які є в штабах Львова. Акція відбуватиметься у Львівському палаці мистецтв з 09:00 до 19:00 год у визначені дні. Для реалізації такої амбітної мети потрібна участь понад 1000 осіб кожного дня. Тож до участі у заході запрошують усі волонтерські штаби плетіння маскувальних сіток Львова.

«Сітки на фронті потрібні завжди, і багато. На них є запит з початку війни й до нині. Правильно сплетена і розумно встановлена сітка робить невидимою позицію надовго. Справжня фабрична НАТівська сітка розміром 3х4 метри коштує приблизно 2 тисячі євро, це не по-кишені ні державі, ні волонтерам. Тому небайдужі люди по всій країні плетуть сітки», – розповів керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Він зазначив, що у перші дні повномасштабної війни волонтери Львівського обласного молодіжного центру розгорнули локацію для плетіння і за ці пів року сплели  понад 8 000 м2 маскувальних сіток.

Організатори акції вже подали заявку на її включення у Національну книгу рекордів України, а Національний реєстр рекордів схвалив її.

Нагадаємо, п‘ятирічна Марія, яка з рідними виїхала з Кривого Рогу на Львівщину через війну, увійшла до Національного реєстру рекордів як наймолодша волонтерка. Дівчинка своїм виступом зібрала 35 тисяч 492 гривні для потреб ЗСУ.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності