Сайт львівського "Руху" зазнав кібератаки: кого клуб звинуватив у цьому

Сайт львівського "Руху" зазнав кібератаки: кого клуб звинуватив у цьому

"Рух" звернеться до кіберполіції, аби всі причетні до цього понесли справедливе покарання

Офіційний сайт львівського футбольного клубу "Рух" піддався кільком DDoS-атакам.

Таку заяву клуб оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"На сайт "Руху" було здійснено дві кібератаки. Офіційний сайт "жовто-чорних" піддався DDoS-атаці, через що на цей момент не функціонує. На сайт "жовто-чорних" така кібератака була здійснена вдень 24 серпня — за дві години до матчу "Рух" — "Металіст". Ще потужніша DDoS-атака була здійснена зранку 25 серпня. Сайт і надалі не функціонує”, — пояснили у клубі.

"Рух" також вказав, кого вважає винним у цій кібератаці та з чим вона пов'язана.

"Як нам стало відомо, ця кібератака була здійснена порохоботами, які проявляли свою активність ще під час виборів. Цілком вірогідно, що в атаках на сайт "Руху" присутній і російський слід. Відтак просимо звернути увагу на кінцевого бенефіціарного власника "Setanta", чий бізнес досі працює на території Білорусі. Такими ганебними та незаконними діями окремі суб’єкти футболу не змусять нас мовчати. "Рух" звернеться у кіберполіцію, аби усі причетні до цього понесли справедливе покарання. Розуміємо, що хтось із кабінетів з провулка на Лабораторній не хоче бачити "Рух" в українському футболі. Ми самобутній, сучасний клуб, який стоїть на боці правди, вміємо та будемо відстоювати свої інтереси до кінця. Запевняємо, ця ситуація буде мати набагато ширший і глибший резонанс, ніж це собі уявляють деякі чиновники з Будинку футболу", — написано у заяві львівського клубу.

Додамо, що вчора відбувся скандальний матч "Руху" проти "Металіста" у Львові. Місцева команда не пустила на стадіон знімальну групу офіційного транслятора Української Прем'єр-ліги Setanta Sports. На це УПЛ разом з офіційним транслятором відповіли баном трансляції на YouTube-каналі "жовто-чорних".

Щодо гри, то львів'яни поступились харківській команді з рахунком 1:2. Але вона запам'яталась не результатом, а тим, що це був найдовший матч в історії УПЛ. Справа в тому, що гру тричі переривали через повітряні тривоги, тож матч тривав 4,5 години.

Нагадаємо, футбольні матчі в Україні, зокрема й у Львові, тепер організовуватимуть з урахуванням безпеки в окремих регіонах.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності