На Чупринки у Львові запрацював Центр ментального здоров’я

На Чупринки у Львові запрацював Центр ментального здоров’я

Сьогодні турбота про своє здоров'я, зокрема психічне, є просто необхідною

У Львові, на вул. Чупринки, 48, запрацював Центр ментального здоров’я на базі Другого медоб’єднання Львова. Там професійно дбатимуть про ментальне здоров'я містян і внутрішньо переміщених осіб

Про це повідомили у Львівській міській раді.

У Центрі проводять професійну діагностику стану психіки, цілісний розбір кожної клінічної ситуації, вибір найкращого методу лікування, консультації суміжних спеціалістів, індивідуальну та групову психотерапії, співпрацю із соціальними службами та громадськими організаціями, групові зустрічі для різних категорій населення (вагітних жінок, внутрішньо переміщених осіб).

“Сьогодні психіка кожного українця та кожної українки змушена адаптовуватись до надзвичайних умов існування. Кожен з нас зазнає тих чи інших втрат — життя близьких людей, здоров'я, майна, емоційної рівноваги, людяності. Хтось пережив сексуальне насильство, хтось потрапив у скрутне соціальне становище. Загалом, всі ми зараз перебуваємо у стресі, що продовжується вже майже пів року, та ніхто не знає, коли це закінчиться. Крім того, продовжують існувати психічні проблеми, які турбували людей і до війни: тривожні, депресивні розлади, залежності, органічні психічні розлади. Сьогодні турбота про своє здоров'я, зокрема психічне, є просто необхідною, аби зберігати працездатність і цілісність кожного громадянина та суспільства в цілому на шляху до нашої перемоги”, — зазначив керівник Центру ментального здоров’я, лікар-сексолог Нікіта Галапач.

Нагадаємо, на вулиці Лемківській, 28 запрацював центр раннього втручання Другого медичного об’єднання Львова.

Також у Львові відкрили центр допомоги жінкам у кризовій вагітності.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності