На війні загинув випускник Львівської політехніки Микола Дитко

На війні загинув випускник Львівської політехніки Микола Дитко

Хлопець любив грати на гітарі, мандрував, добре навчався

У боях з окупантами загинув випускник Національного університету "Львівська політехніка" та командир розвідувального взводу Микола Дитко.

Про це пише НУ "Львівська політехніка".

Миколі Дитку було 26 років, він був випускником Інституту будівництва та інженерних систем Львівської політехніки. Також хлопець закінчив військову кафедру й дістав звання молодшого лейтенанта. У березні його мобілізували до війська, і, пройшовши навчання, він вирушив на фронт. Загинув Микола наприкінці червня на Донеччині під час артилерійського обстрілу.

На кафедрі теплогазопостачання та вентиляції згадують про свого випускника як про надзвичайно добру, щиру, світлу й життєрадісну людину. Кажуть, що він був здібний, перспективний, небайдужий до того, що відбувається навколо, а ще — справжній патріот своєї держави. Хлопець любив грати на гітарі, мандрував, добре навчався.

"Цей хлопчина був дуже добрий. Розумний, справедливий, порядний — повірте, слів замало, щоб про нього говорити. Добра дитина, дуже добра. Любив Україну понад усе, прагнув, щоб вона була вільна. Любив Бога, ходив щонеділі до церкви. Дуже любив свою маму — у них був надзвичайний зв’язок, хотів, щоб мама одужала й жила довго-довго…", — каже Любов Мицик, староста села, в якому народився хлопець. 

Загинув хлопець 27 червня.

Нагадаємо, в суботу, 13 серпня, на війні проти російських окупантів загинув мешканець Львівщини Віталій Шмигельський. За тиждень до трагедії під час виконання бойового завдання захисник разом з побратимами потрапив у ворожу пастку.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності